Magico S5 2024

Se zesnulou jsme se rozloučili Bylo nebylo | MAGICO - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení novou mladší menší vyspělejší lepší Magico S5 (2024) kdo by chtěl tak si počká - 3. generace S5 ve 3. čtvrtletí (prý nejdříve) v této krajině, kontinentu zvaném Evropa prý uvítáme. Kdo letos koupí neprohloupí - speciální balíček / malý hliníkový dáreček s logem, dárek k 20. výročí založení Magico - šťastlivec (protože to už je solidní úroveň reprosoustav) obdrží. 

Magico S5 2024

Nejdůležitější informace o tweeteru: Výškový reproduktor modelu S5 vychází z modelu použitého v řadě M. 28mm výškový reproduktor modelu Magico S5 (III) 2024 používá beryliovou membránu potaženou diamantem. Systém motorů na bázi neodymu přináší nejnižší možné zkreslení v současnosti spolu s ještě vyšším výkonem než u předchozích reproduktorů řady S. Vysoké frekvence modelu S5 jsou plné texturních detailů a zvukových jemností, kterými je Magico proslulé.

magico S5 III

Nejdůležitější vlastnosti středních frekvencí: Střední pásmo reproduktorů S5 má průměr 6" a kmitací cívku o průměru 3". Klíčovou změnou oproti předchozím reproduktorům Magico řady S je konstrukce kuželů Nano-Tec Gen 8: hliníkové voštinové jádro je obloženo grafenem vyztuženými uhlíkovými pláty. Revoluční struktura jádra kuželu umožňuje nižší tloušťku, nižší hmotnost a účinnější tlumení. Tento reproduktor je vybaven dvěma mimořádně velkými neodymovými magnety, celoměděnou čepičkou a čistě titanovou kmitací cívkou. Středovýškový reproduktor S5 nastavuje nové měřítko měřeného výkonu ve frekvenční i časové oblasti. Výsledkem je čistota středních frekvencí, která vás nenechá vydechnout.

magico S5 II

Nejdůležitější vlastnosti wooferu: Basy v modelu S5 zajišťuje dvojice 10" wooferů. Každý reproduktor má 5" titanovou kmitací cívku a membránu Nano-Tec Gen 8 zabudovanou do šasi třetí generace. Tento woofer má obrovskou měděnou čepičku a je schopen lineárního pohybu o půl palce s nejnižším zkreslením, jaké je u reproduktorů této velikosti k dispozici. To umožňuje modelu S5 poskytovat přesné, nezkreslené nízké frekvence a zároveň produkovat vysokou maximální hladinu akustického tlaku. S5 produkuje nízké frekvence s úchvatnou silou a hloubkou, přičemž zachovává věrnost vůči zdroji, kterou mimo reproduktor Magico neslyšíte.

magico S5 III

Nově navržená zakřivená hliníková skříň optimalizovaná pomocí simulovaného 3D modelování pro minimalizaci vnitřních rezonancí maximalizuje tuhost a zároveň umožňuje optimální strategie tlumení. Přední stěna je zakřivená pro minimální difrakční efekty. K přesnému měření nejmenších vibrací panelů skříně a výpočtu hladin akustického tlaku, které generují, byl využit laserový vibrometr Polytec. To umožnilo společnosti Magico zabývat se jimi již v rané fázi procesu návrhu, což vedlo ke kýženému cíli: kabinet S5 nepřidává zvuku žádné zabarvení. Pozoruhodné je, že vnitřní objem modelu S5 byl oproti předchozí verzi zvýšen o 31 %. Větší basový kabinet umožňuje, aby se nízkofrekvenční odezva modelu S5 snížila o 5 Hz - na 20 Hz - při zachování stejné citlivosti (88 dB).

magico S5 II

SPECIFIKACE (Magico S5 III - 2024)
Konfigurace: 3cestný, 4měničový design
Reproduktory:
Výškový - 1x 1,1” (28 mm) MB5FP z čistého berylia, membrána potažená diamantem
Středotónový -  1x 6”  MA6004RTC Mk2
Basový -  2x 10” MAG10508 RTC 
Citlivost: 88dB
Impedance: 4 ohmy
Frekvenční odezva: 20Hz—50kHz
Doporučený výkon: 50W—1000W
Rozměry: 121,2 x 49 x 48,5 cm (včetně  podpěr)
Hmotnost: 118,8 kg

magico S5 II

Zdroj titulku (asi, spíš) znáte, a o takové povýšení /o hodnost" se (dle všeho) jedná i zde:

magico S5 II

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies